IMG 1933

Michael Ling

Ik ben Michael Ling, voor u manueel therapeut, gespecialiseerd in nek- en schouderpijn. Fysiotherapie is voor mij meer dan alleen mijn beroep uitoefenen. Het is als een rode draad in mijn leven wat mij iedere keer opnieuw uitdaagt om voor het beste resultaat te gaan. Niet alleen in mijn beroep, maar ook in mijn dagelijks leven. 

 

In het laatste jaar van mijn opleiding tot manueel therapeut zat ik tegen een burn-out aan. Hierdoor had ik dagelijks pijn in mijn schouder en nek en voelde ik mij regelmatig futloos en moe. Ik probeerde verschillende therapieën, maar die hadden tot mijn frustratie weinig effect. Ik nam hier geen genoegen mee, want ik was vast en zeker niet de enige die hier last van had. 

Daarom besloot ik om na mijn studie mij te gaan specialiseren in nek- en schouderpijn. Ook ben ik mij meer gaan verdiepen in het optimaliseren van het eigen herstelvermogen van het lichaam bij aanhoudende pijn en vermoeidheid. Hiervoor heb ik de aflopen jaren in binnen- en buitenland trainingen en opleidingen gevolgd bij artsen en specialisten. Hedendaags pas ik al mijn opgedane kennis en kunde in combinatie met mijn enthousiasme en gedrevenheid dagelijks toe in de praktijk. 

 

“Connecting the dots” staat bij mij centraal

 

Ieder persoon is anders, dus iedereen heeft ook een ander behandelplan nodig. Samen gaan wij op zoek naar het probleem en maken een plan op maat om optimaal resultaat te bereiken. Om deze resultaten kracht bij te zetten werk ik nauw samen met verschillende schouderpoli in Almere en omstreken. Daarnaast ben ik aangesloten bij het Schoudernetwerk Flevoland (SNF) en de Shoulder en Pain Community van de Hogeschool Utrecht, waar ik een aantal keren in het jaar met veel plezier scholing geef aan collega therapeuten. Op dit moment kunt u bij mij terecht op locatie Tussen de Vaarten in Almere.

 

Naast mijn werk, wat een grote passie van mij is, woon ik samen met mijn vriendin in Lelystad, reis ik regelmatig naar mijn thuisprovincie Limburg waar mijn familie woont en vind ik het leuk om nieuwe dingen te ontdekken met sport, reizen en lezen.