rct paul k

Paul Klaver

 

In 1985 ben ik afgestudeerd aan de Stichting Paramedische Academie te Utrecht (SUPA). Na mijn examen ben ik aan de slag gegaan bij de Koninklijke Landmacht en diverse fysiotherapiepraktijken in het Gooi.

Algauw bleek dat ik een eigen manier van werken heb. ‘Hands-on’ vind ik erg belangrijk, met daarnaast het actief oefenen. Mijn handen en mijn hersenen zijn mijn gereedschap. Het voelen aan de weefsels en de gewrichten en iedere keer bedenken: “waarom heeft deze patiënt nu deze klacht ontwikkeld?” Het gaat er steeds weer om die puzzel op te lossen, dat is een echte uitdaging voor mij.

Dit is de reden dat ik ook na ruim 30 jaar jaar mijn werk nog steeds enorm leuk en boeiend vind. De gehele mens staat centraal in mijn behandeling. Ik zeg altijd dat ik een tas vol kennis naast me heb staan, waar ik de juiste technieken uithaal om de klachten positief te beïnvloeden.

"Met passie en aandacht behandelen"

Ik geef dan wel leiding aan een heel leuk team van inmiddels 13 professionals maar ik zal altijd zelf blijven behandelen: de praktijk draagt niet voor niets mijn naam.

De afgelopen jaren heb ik heel veel bij- en nascholingscursussen gevolgd om mijn vakkennis up-to-date te houden en de nieuwste ontwikkelingen te integreren in mijn behandeling. Met name het keten-denken heeft mij heel anders naar het klassieke vak van de fysiotherapeut leren kijken: de zoektocht naar zwakste schakel in de keten.

 

kenniscentrum duizeligheid

Paul is lid van het Kenniscentrum Duizeligheid. Het Kenniscentrum is opgericht om de kennis over duizeligheid onder zorgprofessionals en patiënten te vergroten.