ronald

Ronald Kron

Mijn naam is Ronald Kron, vader van 3 ondernemende vrolijke kinderen. In 2000 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool van Rotterdam en ik heb de afgelopen 15 jaar met veel plezier gewerkt  bij verschillende instellingen en praktijken. Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd waaronder manuele therapie volgens de methode Marsman, psychosomatiek en aangepast sporten voor volwassenen en kinderen met medische klachten. Dit zijn ervaringen die ook in mijn huidige werk als kinderfysiotherapeut goed van pas komen.

"Het leuke aan het werken met kinderen is hun openheid en directheid."

In 2012 heb ik de stap gezet om mij te gaan specialiseren. Omdat ik al langer werkte met kinderen was de opleiding tot kinderfysiotherapeut een logische stap voor mij. Het leuke aan het werken met kinderen is hun openheid en directheid. Soms vinden ze iets leuk een andere keer juist spannend of saai. Maar bijna altijd laten ze door wat ze zeggen of uitstralen zien wat ze ervan vinden. Ik vind het elke keer weer fijn als een kind plezier beleeft aan zijn bezoekje bij de kinderfysiotherapeut. Want ontspannen spelen is immers ontspannen leren. Als zorgverlener vind ik het belangrijk om ouders te betrekken bij de te maken keuzes in de behandeling. Het is immers hun kind wat zijzelf het beste kennen. Ik probeer zo -samen met de ouders- uit ieder kind te halen wat erin zit.

In ons drukke gezin blijft er niet veel tijd over, maar in mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tuinieren, wat te klussen in huis of met de kinderen de natuur in te gaan voor een wandeling.

U kunt mij tegenkomen op de locatie van de Sint Vitus school in Bussum. Daar begeleid ik in nauwe samenwerking met de leerkrachten kinderen in hun motorische ontwikkeling.