Recente nieuwsberichtenarchief 2013

Bekijk hieronder het nieuwsarchief van Paul Klaver Fysiotherapie.

Hoofdpijn, oorpijn en duizeligheid “aan de kaak stellen”

03 december 2013

column: De gespecialeerde fysio/manueeltherapeut kan samen met u werken aan het herstellen of optimaliseren van de functie van het kauwstelsel. 

Vergoeding fysiotherapie 2014

22 november 2013

Zorg ervoor dat u ook in 2014 voldoende dekking heeft bij uw zorgverzekering. Wilt u weten welke vergoedingen er per verzekeraar worden gegeven? Hieronder vindt u het complete overzicht. 

Fysiotherapie voor houding is geen fitness

04 november 2013

column: Een goede, rechte houding ziet er niet alleen gezond uit; dat is het ook. Met de juiste houding kunt u lichamelijke klachten voor zijn en bestaande klachten verminderen of zelfs doen verdwijnen. 

Artikel over onze praktijk op het Mediapark

15 oktober 2013

Op de website mediastad.nl is een artikel verschenen over de fysiotherapiepraktijk op het Mediapark

Rugpijn te lijf op een nieuwe locatie

07 oktober 2013

column: Aan het eind van deze maand is de nieuwe praktijklokatie in Almere tussen Vaarten operationeel. Dat betekent meer ruimte en daardoor ook meer mogelijkheden. 

De nek niet meer gekraakt?

02 september 2013

column: Afgelopen periode is er verschillende media aandacht geweest voor de mogelijke gevaren van het kraken van de nek. Er werd zelfs onterecht gesteld dat het bestuur van de NVMT het een niet-verantwoorde en gevaarlijke behandeling vond.

Open Studio dagen

28 augustus 2013

Op de Open Studio Dagen geweest met deze tent en gratis consult fysiotherapie en stoelmassage.

Chronische enkelinstabiliteit te lijf

08 april 2013

column: Vaak wordt er gedacht dat een enkel na het verzwikken nooit meer stabiel zal worden. Dit hoeft echter absoluut niet zo te zijn. Na het verzwikken van de enkel kan deze zelfs beter herstellen en stabieler worden dan voor de verzwikking. 

Blijvende handklachten? Carpaal Tunnel Syndroom of niet?

04 februari 2013

column: Het carpaal tunnel syndroom, ook wel carpale tunnel syndroom genoemd, is een beknelling van de middelste armzenuw (nervus medianus). Het syndroom treedt op als de zenuw beknelt raakt en het weefsel is opgezwollen wat een tintelend, doof en/of pijnlijk gevoel kan geven. 

Goede herstelkans bij RSI

03 december 2012

column: Binnen onze praktijk wordt veel aandacht besteed aan het behandelen van patiënten met CANS, beter bekend als RSI. De definitie luid: Klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat in nek, arm en/of schouder, waaraan geen acuut trauma of systeemaandoening ten grondslag ligt...

Uw kind is nooit te jong of te oud

01 november 2012

column: Kinderen leren spelenderwijs hun zintuigen gebruiken en de motoriek te oefenen, ze leren bewegen. Meestal gaat dit vanzelf, maar soms is de ontwikkeling van een kind anders of duurt de ontwikkeling langer.

Schouderpijn en andere gecamoufleerde ribklachten

13 september 2012

column: Belangrijk is om te weten dat er 12 paar ribben zijn, waarvan het overgrote deel aan de achterzijde aan de wervels vastzitten d.m.v. een gewricht en aan de voorzijde vastzitten aan het borstbeen.

Slijmbeursontsteking of myofasciale pijn?

24 augustus 2012

Column: Myofasciale pijn is een veel voorkomen­ de oorzaak van spierpijn. De pijn varieert van een zwaar, zeurend of drukkend gevoel tot een doof of tintelend gevoel, maar kan ook zeer heftig en stekend zijn.

Heup- en bekkenklachten

02 augustus 2012

Column: Heup- en bekkenklachten komen in alle leeftijden en zowel bij mannen als bij (zwangere) vrouwen voor. Klachten van het heupgewricht worden meestal in de lies aangegeven. Bij bijvoorbeeld arthrose (slijtage) in het heupgewricht is dit de meest voorkomende klacht...

Schouderklachten en Orthopedisch Manuele Therapie

03 juli 2012

Column: Schouderklachten komen veel voor, vooral bij personen ouder dan 50 jaar. De Orthopedisch Manueel Therapeut spreekt liever over het schoudercomplex.

Hoofdpijn en orthopedisch manuele therapie

01 juli 2012

Column: Functieproblemen van gewrichten van de wervelkolom of de kaken kunnen hoofdpijn veroorzaken. De Orthopedisch Manueel Therapeut voelt of ge wrichten van de wervelkolom of kaak te weinig of juist te veel bewegen en combineert die gegevens...

Blessurepreventie tijdens the National Baseball and Softball clinic

01 oktober 2011

In het weekend van 15 en 16 oktober 2011 wordt door Boom! Experience de National Baseball and Softball Clinic in Almere georganiseerd op het terrein van Almere ’90.