Blessurepreventie tijdens the National Baseball and Softball clinic

01 oktober 2011

In het weekend van 15 en 16 oktober 2011 wordt door Boom! Experience de National Baseball and Softball Clinic in Almere georganiseerd op het terrein van Almere ’90. Het weekend is gericht op honk- en softballertjes van 6 tot 15 jaar, uit alle provincies van Nederland. Deze clinic wordt gegeven door NLteam spelers/sters en/of ex NLteam spelers/sters.

Paul Klaver Groepspraktijk voor Fysiotherapie zal dit weekend aanwezig zijn voor de verzorging van de sporters en om aandacht te besteden aan blessurepreventie. Deze blessurepreventie is specifiek gericht op de veel voorkomende blessures bij honkbal en softbal en zal in de vorm van een presentatie/ workshop worden aangeboden aan de ouders, verzorgers en begeleiders van de  honk- en softballertjes.

Veel voorkomende blessures kunnen worden ingedeeld naar actiemomenten tijdens de sport: werpen, slaan, vangen en honklopen. Verreweg de meeste blessures ontstaan tijdens het werpen en hebben betrekking op de schouderpezen. Peesontstekingen kunnen ontstaan doordat de schouderspieren de stabiliteit in de schouder niet kunnen handhaven. De oorzaak hiervan ligt in een lokale overbelasting veroorzaakt door een gebrekkige techniek, te weinig mobiliteit in bijvoorbeeld de wervelkolom of in een te hoge gooifrequentie. De fysiotherapeut kan de oorzaak van de klachten achterhalen en daar op inspelen middels een passend behandelplan. Niet alleen gericht op het herstel van de blessure, maar ook op het voorkomen van herhaling.


« terug naar het nieuwsoverzicht