• slaap fysio

Fysiotherapie Paul Klaver sluit zich aan bij SlaapFysio

09 april 2014

Fysiotherapie Paul Klaver sluit zich aan bij een nieuw initiatief op het scheidsvlak van fysiotherapie en slaapgedrag: Slaapfysio.nl.

Fysiotherapie houdt zich bezig met beweging en houding in relatie tot klachten van patiënten. De rol van het slaapgedrag en een slaapsituatie van een patiënt wordt daar vrijwel nooit in meegenomen. Dit terwijl dit derde deel van de dag een wezenlijke rol kan spelen in het voorkomen, verhelpen of verzachten van klachten.

SlaapFysio wordt geleid door een officiële fysiotherapeut en diverse slaapexperts. SlaapFysio.nl laat fysiotherapeuten gebruik maken van de unieke SlaapID-service. Door middel van een sensor wordt het slaapgedrag en de slaapsituatie op eenvoudige wijze, thuis in het eigen bed, in kaart gebracht en wordt uitgezocht welke relatie dit heeft tot de aanwezige klachten. De uitkomsten hiervan worden gebruikt voor de behandeling van de patiënt en het advies voor de patiënt. Daarnaast wordt ten behoeve van diepere inzichten in het slaapgedrag in relatie tot specifieke klachten door SlaapFysio.nl onderzoek gedaan naar diverse klachtgebieden bij patiënten.

Paul Klaver over dit initiatief: "met regelmaat krijgen wij vragen van patiënten over de mogelijke rol van het slaapgedrag of het bed bij een specifieke klacht. Eigenlijk kunnen wij dan alleen maar algemeen advies geven of doorverwijzen naar een beddenwinkel. Vaak behandelen wij ook klachten van patiënten waarbij we een groot vermoeden hebben dat het slaapsysteem hier een rol inspeelt. Door deze samenwerking zijn wij nu in staat om dit in kaart te brengen om nog beter advies  te kunnen geven of gerichter een persoon te kunnen behandelen" 

"De uitkomsten van de SlaapID-meting kan door onze behandelde fysiotherapeut  worden gedeeld met een ervaren, intensief opgeleide specialist van Beddenspecialist Sleepwell, waarmee wij via SlaapFysio.nl een samenwerking zijn aangegaan.
De ondernemers van Beddenspecialist.nl maken ook gebruik van de SlaapID-service en werken met producten die geheel persoonlijk aan de specifieke kenmerken van personen aangepast kunnen worden. Bij levering, maar ook na verloop van tijd als de situatie van de betreffende persoon bijvoorbeeld is veranderd. Daarnaast zorgt deze samenwerking voor een verdieping van ons kennisniveau over slaapgedrag in relatie tot specifieke klachten."

Lees meer op onze speciale SlaapFysio pagina


« terug naar het nieuwsoverzicht