Happy met hooikoorts!

29 april 2021

Medical taping kan verlichting bieden bij hooikoorts.

Het is lente. Daar worden we met z’n allen heel blij van. Maar toch is het voorjaar, met hooikoorts op de loer, voor 20% van de Nederlandse bevolking niet echt iets om naar uit te kijken.

Dit grote aantal mensen reageert heftig op stuifmeel van bomen, grassen en planten die in het voorjaar rondwaaien. Het afweermechanisme reageert dan (te) sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm produceren en dat veroorzaakt klachten zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of er zelfs voor zorgt dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt.

Medical Taping is een Japanse behandelmethode, wat voorheen ook wel kinesiotaping genoemd werd. De tape die hierbij gebruikt wordt, heeft een elastische werking die bewegingen en spieren ondersteunt. Dit tape wordt voor meerdere toepassingen gebruikt, zoals bijvoorbeeld voor blessures. Voor een behandeling bij hooikoortsklachten wordt de tape meestal aangebracht op de bovenrug, borstkas, of op de plekken van het longgebied.

Het tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt dat 84% van de cliënten aanzienlijke verlichting heeft van hooikoortsklachten door Medical Taping toe te passen. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die het tape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel.

Door de tape op een bepaalde manier aan te brengen op de rug krijgt het bloedcirculatiesysteem meer ruimte om zijn werk te doen. De luchtwegen worden bovendien vrijer, zodat het benauwde gevoel minder is.

Tape bij hooikoortsklachten? Het klinkt gek, maar veel mensen hebben er bij baat bij.

In onze praktijk wordt het tapen bij hooikoortsklachten ook succesvol toegepast.


« terug naar het nieuwsoverzicht