Geen eigen risico in 2013

10 januari 2013

Het eigen risico van 350 euro in 2013 geldt alleen voor behandelingen die betaald worden uit de (verplichte) basisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan therapie na een operatie of andere aandoeningen die vermeld staan op een speciale “chronische lijst”. Voordat de basisverzekering uw zittingen gaat betalen worden de eerste 20 zittingen betaald uit uw aanvullende verzekering of deze zijn (gedeeltelijk) voor uw eigen rekening als u geen of onvoldoende aanvullende verzekering heeft afgesloten of een niet gecontracteerde therapeut bezoekt.

Aangezien verreweg de meeste mensen fysiotherapie, manuele therapie of oefentherapie krijgen, die betaald wordt uit de (vrijwillige) aanvullende verzekering, geldt er geen eigen risico. U bepaalt zelf voor hoeveel zittingen u zich verzekert bij uw zorgverzekeraar.

Kinderen tot 18 jaar betalen geen eigen risico, de basisverzekering vergoedt 18 behandelingen.

In vergelijking met 2012 verandert er dus niets, behalve dat de aanvullende verzekering duurder is geworden. Kijk goed of de polis in 2013 hetzelfde aantal zittingen betaalt als in 2012. De naam van de polis blijft vaak dezelfde terwijl inhoudelijk een versobering is opgetreden.

Op de website van Independer treft u een handig overzicht van alle verzekeraars en wat zij wel / niet vergoeden.


« terug naar het nieuwsoverzicht