Overgewicht

28 maart 2016

Wat is overgewicht? Overgewicht wil zeggen dat je te zwaar bent ten opzichte van je lengte en leeftijd. Een kind dat ouder of langer is, mag meer wegen dan een kind dat nog jong en klein is. Uit onderzoek weten we dat overgewicht slecht kan zijn voor de gezondheid.

Wat doet het met je?

Als je overgewicht hebt, zit je misschien niet lekker in je vel. Het kan zijn dat je je schaamt of met je overgewicht gepest wordt. Misschien kan je niet zo goed meedoen met gym of reguliere sport of je hoort: “Je moet gewoon minder snoepen en vaker sporten.” Dat denken veel mensen als je overgewicht hebt. Maar als het zó simpel was, dan deed je dat misschien wel gewoon, toch?

Wat kun je doen?

Het genezen van overgewicht is zeker niet simpel en goede ondersteuning is belangrijk! Paul Klaver Kinderfysiotherapie en De Kinderkliniek willen je helpen met plezier een gezonde levensstijl te krijgen en te behouden. Samen met de kinderkliniek zorgen we voor een compleet programma. De kinderkliniek biedt een obesitasverpleegkundige, diëtist en psycholoog. Voor de kinderkliniek is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Paul Klaver Kinderfysiotherapie biedt VetCool aan, een beweegprogramma gericht op de motorische ontwikkeling van kinderen met overgewicht.

Van bewegen ga je je fit voelen, het is goed voor je lichaam en het is leuk!

Voor bewegen en sporten heeft je lichaam veel energie nodig. Verbruik je meer energie door te bewegen of te sporten dan dat je energie binnen krijgt en groei je, zal je slanker worden. VetCool bestaat uit groepslessen die je helpen om beter te kunnen bewegen wat past bij een actieve levensstijl. Er wordt gekeken naar wat het best aansluit jou en je hulpvraag. Dit kan zijn kick-fun of balspellen en voor de oudere kinderen fitness. Voordat de behandeling start worden verschillende testen gedaan om de motoriek, conditie en kracht te meten. Het programma duurt 2 maanden en is twee keer per week een uur. De behandelingen worden vergoed door de verzekering.


« terug naar het nieuwsoverzicht