• orthodirect

Samenwerking Orthodirect

20 maart 2017

Wij zijn een samenwerking met Orthodirect gestart. Dr Tullner komt op de praktijk elke zes weken spreekuur houden, samen met een van onze fysiotherapeuten.

OrthoDirect

OrthoDirect verleent orthopedische zorg aan patiënten op verzoek en verwijzing van huisartsen. OrthoDirect onderscheidt zich van andere klinieken/ziekenhuis door nauw samen te werken met eerstelijns zorgverleners waaronder huisartsen en fysiotherapeuten met als doel de behandeling voor de patiënt te optimaliseren. De huisarts heeft hierbij de regiefunctie.

Wij kijken bijvoorbeeld goed naar de verwijzingsvraag van de huisarts, zien de patiënt samen met de fysiotherapeut, verrichten indien gewenst eenmalige consulten om de huisarts op weg te helpen, overleggen met huisartsen wat voor de patiënt de juiste behandeling is gezien zijn situatie en omgevingsfactoren. Indien het nodig is behandelen wij de patiënt zelf middels een conservatief traject of operatief traject.

Wij kunnen door nauw samen te werken met de huisarts onze operatie indicatie scherper stellen, waardoor onnodige operaties voorkomen worden. OrthoDirect helpt de huisarts en fysiotherapeut bij de conservatieve behandeling van orthopedische problemen, geeft hiervoor nascholingsbijeenkomsten en verbetert zo de kennis van de orthopedie bij de huisarts en de fysiotherapeut.

Door in een eerdere fase van de klachten van de patiënt eenmalig een orthopedisch consult aan te bieden waarbij de tijd en aandacht wordt genomen en er heldere uitleg gegeven wordt over de diagnose en behandeling aan de patiënt zullen niet alleen onnodige verwijzingen in de toekomst vermeden worden, echter de patiënt kan daardoor ook eerder herstellen en zijn werkzaamheden of sportactiviteiten eerder hervatten.

Door deze werkwijze van OrthoDirect heeft het geen wachttijden, is het goed bereikbaar, laagdrempelig voor overleg en geeft het directe terugkoppeling aan de eerstelijns professional met als doel verbetering van de kwaliteit van orthopedische zorg aan de patiënt. Door OrthoDirect wordt orthopedische zorg zinnig, zuinig en duurzaam aangewend.

Wij bieden:

  • Geen wachttijden 
  • Goed telefonisch bereikbaar
  • Nauwe multidisciplinaire samenwerking met huisartsen en fysiotherapeuten
  • Heldere uitleg aan de patiënt met voldoende aandacht voor beantwoording van vragen
  • Meekijkconsult indien de huisarts hiertoe reden ziet
  • Operaties in ZKN gecertificeerde instellingen die voldoen aan alle wettelijke huidige eisen

 

Dr. Tulner

orthodirectDr. Tulner is orthopedisch chirurg/traumatoloog en is naast algemene orthopedie en traumatologie gespecialiseerd in de schouder, knie & elleboogchirurgie.


« terug naar het nieuwsoverzicht