Recente nieuwsberichten

Bekijk hieronder het nieuwsarchief van Paul Klaver Fysiotherapie.

De tablet, flexibel werken met een stijve nek?

26 april 2016

De tablet pc is ontworpen om altijd en overal te kunnen gebruiken gedurende korte periodes. Bij langdurig gebruik gelden ergonomische richtlijnen voor een betere houding, productiviteit en leesbaarheid: -langer dan 30 minuten: gebruik een houder en extern toetsenbord -continu werken op tablet: aansluiten op een extern beeldscherm. 

Tintelende, slapende handen?

19 april 2016

Een tintelende, slapende hand is een typisch verschijnsel van een beknelde zenuw. Er zijn verschillende plaatsen in het verloop van de zenuw waar de beknelling plaats kan vinden. Zenuwen zijn zeer gevoelig voor druk. Het gevolg van een beknelde zenuw kan zijn: Pijn, tintelingen, doofheid en krachtsverlies van spieren.

Hoofdpijn, oorpijn en duizeligheid “aan de kaak stellen”

19 april 2016

Kaakproblemen presenteren zich meestal als pijn aan de kauwspieren, kauwgewrichtsgeluiden of problemen in het bewegen van de onderkaak. Pijnklachten uitgaande van het kaak-gewricht en/of kauwspieren worden ook wel CranioMandibulaire Dysfunctie (CMD) genoemd. De gespecialiseerde fysio/manueeltherapeut kan samen met u werken aan het herstellen of optimaliseren van de functie van het kauwstelsel. 

Het Schoudercomplex ontrafeld

12 april 2016

De jaarlijkse prevalentie van schouderpijn in de Nederlandse bevolking is 31%, schouderklachten komen dus veel voor, bij jongere mensen vaak op basis van instabiliteit en bij ouderen vaak als gevolg van een bewegingsbeperking.

Veilig Verkeer Nederland ( VVN )

10 april 2016

Onze praktijk gaat VVN ondersteunen bij verschillende activiteiten. We voelen ons zeer vereerd dat wij hiervoor zijn gevraagd!

specialisaties in de komende tijd

10 april 2016

Onze praktijk gaat zich in de komende tijd richten op het ontwikkelen van protocollen op het gebied van:

Niet aangeboren Hersenletsel. Dit in samenwerking met het Sherpherd inst. Atlanta USA

Duizeligheidsklachten

Kaakproblematiek

ouderenfysiotherapie: www.ouderenfysiotherapiegooi.nl / www.ouderenfysiotherapiealmere.nl

Onbegrepen pijnklachten? Kom terug in balans!

05 april 2016

De oorzaak van gezondheidsklachten is soms niet eenvoudig aan te wijzen. Als er geen duidelijk lichamelijke oorzaak is, wordt er vaak al snel gedacht aan een psychisch probleem. Zonder een goede uitleg en wanneer er duidelijk lichamelijke klachten zijn, kan dit tot een onbevredigende zoektocht leiden langs verschillende artsen. In dit soort situaties kan de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut een groot verschil maken. De psychosomatisch fysiotherapeut behandelt mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Chronische enkelinstabiliteit

01 april 2016

Vaak wordt er gedacht dat een enkel na het verzwikken nooit meer stabiel zal worden. Dit hoeft echter absoluut niet zo te zijn. Na het verzwikken van de enkel kan deze zelfs beter herstel-len en stabieler worden dan voor de verzwikking. Als er na de eerste acute fase nog bewegingsbeperkingen of juist te ruime bewegingsmogelijk-heden zijn is het dus verstandig de fysiotherapeut te raadplegen voor onderzoek of behandeling. Wanneer de stabiliteit niet terugkeert is daar altijd een reden voor te vinden.

Overgewicht

28 maart 2016

Wat is overgewicht? Overgewicht wil zeggen dat je te zwaar bent ten opzichte van je lengte en leeftijd. Een kind dat ouder of langer is, mag meer wegen dan een kind dat nog jong en klein is. Uit onderzoek weten we dat overgewicht slecht kan zijn voor de gezondheid.

Als de achillespees uw achilleshiel wordt

25 maart 2016

Een achillespeesblessure komt veel voor in sporten waarbij veel explosieve- en sprongbewegingen voorkomen. De achillespeesontsteking ontstaat meestal niet acuut, maar de sporter heeft vaak al langer last van deze klacht die in ernst toeneemt. Als je doortraint, riskeer je geleidelijke verergering en een steeds moeilijker herstel.