• handtherapie

Handtherapie

In goede handen bij Paul Klaver Fysiotherapie


Een hand is een ingewikkeld instrument. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat je je hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie.
Gebruik van handen is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Vanzelfsprekend zolang je nergens last van hebt. Pas op het moment dat je letsel, hinderlijke pijn, tintelingen of andere ongemakken ondervindt, merk je hoe beperkend dit is bij het dagelijks handelen thuis, op het werk of op school.

Twee van onze fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in handtherapie. Zij houden zich bezig met aandoeningen van o.a. spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van de hand en/of pols. Op basis van één of meerdere aandoeningen (bijvoorbeeld Carpaaletunnelsyndroom, Triggerfinger, M Quervain, Dupuytren en slijtage klachten) kunt u beperkingen ondervinden in uw dagelijks leven. Maar ook na een breuk of operatie kan handtherapie uitkomst bieden.

 

Neem het heft in eigen hand

 

De handtherapeut zal na een intake/screening de behandelmogelijkheden met u bespreken en behandeldoelen opstellen om zo snel mogelijk uw klachten te verhelpen of te verminderen. Eventueel in samenwerking met uw specialist.
Heeft u hand- of polsklachten? Neem het heft in eigen hand en bel ons voor info of een afspraak.