Recente nieuwsberichten

Bekijk hieronder het nieuwsarchief van Paul Klaver Fysiotherapie.

Schoudercomplex; pijnlijke plek vaak niet bij de oorzaak

16 juni 2016

Column: Schouderklachten komen veel voor, bij jongere mensen vaak op basis van instabiliteit en bij ouderen vaak als gevolg van een bewegingsbeperking. 

Medical Taping een 24-uurs behandeling?

25 mei 2016

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal het doel heeft een gewricht te stabiliseren middels het beperken van de bewegelijkheid, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering: Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren. 

Rugpijn te lijf

24 mei 2016

Sinds enige tijd biedt Groepspraktijk Paul Klaver het Rug Revalidatieprogramma, gericht op blijvend herstel door functionele trainingen en het vergroten van de kennis over veilig ruggebruik bij onder andere tillen. Het hoe en waarom van de juiste houding bij zitten en staan komt hier ook uitgebreid aan bod. 

Opstaan met rugpijn? SlaapFysiotherapie

14 mei 2016

Rugpijn kan ontstaan door een verkeerd matras, een doorgezakte bed bodem of een verkeerd kussen thuis of op vakantie. Steeds meer mensen krijgen te maken met rugklachten die vooral voelbaar zijn bij het wakker worden. Dit heeft enerzijds met onze veranderde werkhouding te maken, en anderzijds met een te minimale ondersteuning van de rug tijdens de slaap. Niet altijd is het matras de schuldige, ook bed bodem en kussen dragen hun steentje hierin bij. 

Fysiotherapie voor houding is geen fitness

10 mei 2016

Een goede, rechte houding ziet er niet alleen gezond uit; dat is het ook. Met de juiste houding kunt u lichame¬lijke klachten voor zijn en bestaande klachten verminderen of zelfs doen verdwijnen. Helaas neemt het lichaam niet automatisch de juiste houding aan. Daar is aandacht en kennis van zaken voor nodig. Natuurlijk is een goede analyse van de houding dan belangrijk, maar een grondig onderzoek naar de fysieke klachten is de basis. 

De sportblessure geanalyseerd

04 mei 2016

Na de zomervakantie is het sportseizoen weer begonnen. Vaak een moment waarop fanatiek getraind wordt om weer snel op het gewenste niveau te sporten. Vooral na een periode van minder sportieve activiteiten ontstaat hierdoor een significant hoger risico op blessures. Een blessure ontstaat altijd door een vorm van overbelasting. 

De tablet, flexibel werken met een stijve nek?

26 april 2016

De tablet pc is ontworpen om altijd en overal te kunnen gebruiken gedurende korte periodes. Bij langdurig gebruik gelden ergonomische richtlijnen voor een betere houding, productiviteit en leesbaarheid: -langer dan 30 minuten: gebruik een houder en extern toetsenbord -continu werken op tablet: aansluiten op een extern beeldscherm. 

Tintelende, slapende handen?

19 april 2016

Een tintelende, slapende hand is een typisch verschijnsel van een beknelde zenuw. Er zijn verschillende plaatsen in het verloop van de zenuw waar de beknelling plaats kan vinden. Zenuwen zijn zeer gevoelig voor druk. Het gevolg van een beknelde zenuw kan zijn: Pijn, tintelingen, doofheid en krachtsverlies van spieren.

Hoofdpijn, oorpijn en duizeligheid “aan de kaak stellen”

19 april 2016

Kaakproblemen presenteren zich meestal als pijn aan de kauwspieren, kauwgewrichtsgeluiden of problemen in het bewegen van de onderkaak. Pijnklachten uitgaande van het kaak-gewricht en/of kauwspieren worden ook wel CranioMandibulaire Dysfunctie (CMD) genoemd. De gespecialiseerde fysio/manueeltherapeut kan samen met u werken aan het herstellen of optimaliseren van de functie van het kauwstelsel. 

Het Schoudercomplex ontrafeld

12 april 2016

De jaarlijkse prevalentie van schouderpijn in de Nederlandse bevolking is 31%, schouderklachten komen dus veel voor, bij jongere mensen vaak op basis van instabiliteit en bij ouderen vaak als gevolg van een bewegingsbeperking.