De praktijk: een rijke historie

"In 1985 ben ik - Paul Klaver - na 4 jaar blokken afgestudeerd aan de Stichting Paramedische Academie te Utrecht (SUPA) als fysiotherapeut. Na het examen heb ik eerst een korte periode waargenomen in een particuliere praktijk in Bussum. Helaas riep de militaire dienstplicht, maar gelukkig kon ik bij de medische dienst van de Landmacht, aan de Kolonel Palmkazerne in Bussum, aan de slag als... fysiotherapeut.

Eind 1986 ben ik afgezwaaid, maar niet voordat ik in de "baas zijn tijd" tientallen open sollicitatiebrieven had verstuurd. Ook in die tijd was er al een behoorlijk overschot aan fysiotherapeuten. Uiteindelijk kwam ik bij collega Hans van Opzeeland terecht: na een avondje praten mocht ik komen werken in de praktijk aan de Burgemeester van Hasseltlaan in Naarden. In zijn praktijk werkten naast Hans nog 2 andere vrouwelijke collega's. Ik moest mijn praktijk zelf helemaal opbouwen. Er was wel een kamer met apparatuur, maar geen patiënten.                                 

Na een jaar had ik "mijn" praktijk opgebouwd tot 4 dagen per week, op de woensdag reed ik toen ook nog taxi: ik had immers inmiddels een gezin te onderhouden. Na ander half jaar was de praktijk zo gegroeid, dat ik meer dan fulltime in de praktijk aan het werk was. In 1989 heb ik mijn deel van mijn praktijk kunnen overnemen en ben ik 100% zelfstandig geworden.

De praktijk, een rijke historie             

 

Na enige tijd werd de praktijk zo druk, dat ik mijn eerste collega in dienst heb genomen: Ellen Pos-Jungerling. Ellen heeft inmiddels weer plaats gemaakt voor andere collega’s. In de loop der jaren is de praktijk behoorlijk gegroeid en werd ik, met vallen en opstaan, dus naast fysiotherapeut ook werkgever.

Al snel realiseerde ik mij dat je met alleen 'algemene fysiotherapie' niet alle patiënten optimaal kunt helpen. Er zijn nog zoveel aanvullende therapieën en specialisaties die ik ook niet allemaal alleen kan bieden. Daar heb je specialisten voor nodig. Ook stelt de patiënt de ‘fysiotherapeut om de hoek’ zeer op prijs. De eerste dependance was dan ook snel geopend: Paul Klaver Fysiotherapie in Bussum. Inmiddels hebben wij 9 vestigingen van Naarden, Bussum en Hilversum tot Almere.

Met een flexibel team van 14 mannelijke en vrouwelijke collega therapeuten cruisen wij tussen de verschillende locaties in de herkenbare Up.