• pilates in naarden

Pilates: mind & body in control

De Duitser Joseph Pilates (1880-1967) leed in zijn jeugd aan Engelse ziekte en astma. Om zijn lichaam sterker te maken probeerde hij verschillende bewegingstechnieken uit: combinaties van Yoga, Tai-ji, westerse gymnastiek en turnen. Naast aandacht voor het bewegingslichaam ontwikkelde hij een nieuwe methodiek die ook de geest betrekt in het proces om weer baas te worden over je lichaam.

De pilates methode is een uitgebreid systeem van oefeningen, waarmee je niet alleen lichamelijke aspecten als kracht souplesse en coördinatie verbetert. Het kenmerkende is dat je, op een speciale manier, lichaam en geest tegelijkertijd ontwikkelt. Door het toenemen van je geestelijke en lichamelijke fitheid krijg je meer plezier in het leven.

Het doel van Pilates

Pilates is gericht op het langer maken van spieren, het soepel maken van gewrichten en zo de lenigheid te bevorderen.  Daarnaast leidt Pilates tot:

  • het toenemen van de spierkracht en uithoudingsvermogen
  • het verbeteren van de coördinatie en lichaamshouding
  • verbetering van de concentratie, een toename van het gevoel van welbevinden

Probeer het uit!

Benieuwd naar deze bijzondere manier van bewegen*? Neem contact op voor een afspraak: 035 – 6950422 / info@paulklaver.nl. Of gebruik het contactformulier.

Vraag naar de diverse trainingstijden. Kosten: €40,- per maand.

*Helaas is er momenteel een wachtlijst voor pilates les.