• pijnlijke schouder

Schouderklachten

Schouderklachten komen veel voor, vooral bij personen ouder dan 50 jaar. De fysiotherapeut spreekt liever over het schoudercomplex. Hij zoekt de oorzaak van de klachten ook in de nek, de bovenste vier borstwervels met de daarbij horende ribben, het schouderblad, sleutelbeen en het borstbeen. Spiergroepen die hechten aan de beenderen van het schoudercomplex en de zenuwen die uit de nek langs het sleutelbeen naar de arm lopen worden meegenomen in het onderzoek.

Therapie

Als de fysiotherapeut bij het onderzoek bewegingsbeperkingen van een of meer gewrichten aantreft kan het betreffende gewricht met diverse technieken weer in beweging gebracht worden. Hierna zullen oefeningen gegeven worden om de beweging verder te laten herstellen. Het kan nodig zijn om in overleg met uw huisarts eerst iets tegen de pijn te doen waarna verder gewerkt kan worden om de functie van het schoudercomplex te herstellen. Wij zijn voorstanders van een multidisciplinaire aanpak wanneer dat nodig is.

schouderklachten folder

Download de Folder

Download de Folder met oefeningen voor schoudergerelateerde aandoeningingen (PDF, 1.6 MB).


 

Paul Klaver Fysiotherapie is geaccrediteerd lid van het Schouder Netwerk. Op hun website vind je meer informatie over de diverse schouderaandoeningen.